5 februari 2015

Vooruit blik en terug blik van de wethouder en de fractie

Geachte medeburgers van de gemeente Eijsden-Margraten,

Een bewogen 2014 ligt bijna achter ons. De nasleep van het neerstorten van vlucht MH17, de spanningen in Oekraine, de aanvallen van IS, de voortdurende confrontaties tussen de Palestijnen en Israel en de ebola-uitbraak.

Dichter bij huis speelt de onzekerheid over de toekomst  van de zorg,

sociale werkvoorziening e.d een rol van belang.

Maar er deden zich ook verheugende zaken voor zoals de prestaties van Nederland op sportgebied in de breedste zin van het woord, de licht aantrekkende economie en de vele kleine en grote gelukjes zoals feesten, geboortes, huwelijken en noem maar op.

Voor ons als PvdA Eijsden-Margraten stonden de verkiezingen gemeentelijk en Europees voorop. Vooral de eerste verkiezingen verliepen voor ons zeer succesvol.  Ook langs deze weg willen wij nogmaals iedereen die het vertrouwen in ons gesteld heeft bedanken.

Na deze verkiezingen zijn we snel aan de slag gegaan en hebben een coalitie gevormd met CDA en PGEM. Een Bestuursakkoord was met overtuiging gesloten. Daarna zijn onze mensen in de functies van Wethouder, Raadslid of Burgerraadslid aan de slag gegaan en hebben vele moties raad brede steun gevonden.

Onze Wethouder Jo Bisscheroux met de breedste portefeuille is er in korte tijd in geslaagd een MFA neer te zetten (met een positief saldo) en heeft met collega-wethouder Willems de 3 decentralisaties goed onder controle.

Wij zijn trots op onze resultaten in korte tijd en gaan met frisse moed aan de slag om van 2015 een mooi en sociaal jaar te maken.

Mogen wij daarbij op uw steun rekenen ?

Via de etalage zullen wij U op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wij wensen U een sterker en Socialer

Jo Bisscheroux, Odile Wolfs, Jean Schrijen en Carrie Vissers-Martens